Choupín

O Macrolepiota procera coñecese con nomes populares como choupín ou zarrouta, pode alcanzar gran tamaño e vive en prados e hortas. É un cogomelo comestible de carne branca e bo sabor. Atópase no outono e máis raramente na primavera. Hai que recordar que sempre que  vaiamos recoller cogomelos levemos un coitelo, xa que sempre hai que cortalos non arrancalos, deixando o bulbo na terra.

Esta entrada foi publicada en Cogomelos. Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s